Costa acostumar-se al gust diferent, especiat i dolç del carrot cake, al perfum de canyella i vainilla, al picant del gingebre a la suau dolçor de la pastanaga, a la textura flonja, al regust de les nous, al color fosc del sucre moreno. Costa fer-se a la idea de que pot ser tant bo, però quan el probes ja res no es igual, vols més i més, vols repetir, t'enganxa, t'arrossega, no pots parar de menjar-lo, almenys això és el que em passa a mi.
Pel pastis:
- 300 grams de pastanagues
- dos ous
- 50 gr mantega
- 170 gr sucre moreno
- 125gr de farina
- una cullerada de canyella
- una cullerada de nou moscada
- una cullerada de llevat
- una cullerada de bicarbonat
- una cullerada de sal
- 40 grams de nous en trocets
- 6 llavors de cardamomo
- 4 claus
- Gingebre confitat al gust
- 100 gr de formatge fresc tipus Philadelfia
- 100 gr de mantega
- 1 cullerada de sucre moreno
Triturar les pastanagues, el gingebre i les nous i totes les espècies. Afegir els ous i la mantega i sense deixar de barrejar el sucre, la sal, el sucre i la farina, fins que quedi una massa homogènia.
Sucar el motllo amb mantega i ficar al forn escalfat a 180 graus durant 25 minuts.
Deixar refredar.
Per la cobertura, barrejar la mantega, el formatge fresc i el sucre a temperatura ambient, fins que quedi ben barrejat (jo utilitzo el minipimer).
Untar la part superior del pastis.
2 comentaris:
quina bona pinta montse!!!
la rosa fa un de semblant pero molt mes senzill, hem sembla que aquest capde provarem la teva versio!
Ah molt bon bloc!!!!
salutacions a tu i en henry des de ripollet!!!
Francisco approves this cake!
Publica un comentari a l'entrada