dimecres, 17 de novembre del 2010

So sweet, tasty and spicy as a carrot cake


Costa acostumar-se al gust diferent, especiat i dolç del carrot cake, al perfum de canyella i vainilla, al picant del gingebre a la suau dolçor de la pastanaga, a la textura flonja, al regust de les nous, al color fosc del sucre moreno. Costa fer-se a la idea de que pot ser tant bo, però quan el probes ja res no es igual, vols més i més, vols repetir, t'enganxa, t'arrossega, no pots parar de menjar-lo, almenys això és el que em passa a mi.

Pel pastis: 

  • 300 grams de pastanagues
  • dos ous
  • 50 gr mantega
  • 170 gr sucre moreno
  • 125gr de farina
  • una cullerada de canyella
  • una cullerada de nou moscada
  • una cullerada de llevat
  • una cullerada de bicarbonat
  • una cullerada de sal
  • 40 grams de nous en trocets
  • 6 llavors de cardamomo
  • 4 claus
  • Gingebre confitat al gust
Per la cobertura:
  • 100 gr de formatge fresc tipus Philadelfia
  • 100 gr de mantega
  • 1 cullerada de sucre moreno
(per termomix)
Triturar les pastanagues, el gingebre i les nous i totes les espècies. Afegir els ous i la mantega i sense deixar de barrejar el sucre,  la sal, el sucre i la farina, fins que quedi una massa homogènia.
Sucar el motllo amb mantega i ficar al forn escalfat a 180 graus durant 25 minuts.

Deixar refredar.
Per la cobertura, barrejar la mantega, el formatge fresc i el sucre a temperatura ambient, fins que quedi ben barrejat (jo utilitzo el minipimer).
Untar la part superior del pastis.

2 comentaris:

Big Bloo ha dit...

quina bona pinta montse!!!

la rosa fa un de semblant pero molt mes senzill, hem sembla que aquest capde provarem la teva versio!

Ah molt bon bloc!!!!

salutacions a tu i en henry des de ripollet!!!

Anònim ha dit...

Francisco approves this cake!