dilluns, 29 d’agost de 2011

Pla de parentalitat

Resulta que quan em vaig separar encara no existia el Llibre segon del Codi civil de Catalunya, una manera nova -des de gener de 2011- de descriure com dos pares-progenitors exerciran les responsabilitats parentals en cas de ruptura de la parella.
Actualment, el dret de família català presenta la guarda conjunta com la modalitat òptima per l’exercici de les responsabilitats parentals dels progenitors, si no es que l’interès superior del menors la desaconselli, ara veig que sóc una avançada al meu temps, però, a vegades es una llàstima ser dels primers.
També es una llastima, que no siguin mes, els que pensen, que els pares, tots dos, si son prou autònoms per prendre la decisió de tenir fills, tindran prou seny, per decidir les qüestions principals que poden afectar als seus fills.
Es una llàstima, també, que no tots els pares es facin carreg de que quan el matrimoni es trenca, no s'esvaeixen les responsabilitats de fer de pare, i es una pena que alguns creguin que en els períodes en que no tenen la custodia dels fills, poden fer vacances de responsabilitats parentals.
Més llastimós és encara quan algun dels pares-progenitors pensen que ell sol pot fer la feina de dos.
Inconscients són els que deixen en mans de altres persones la feina que els hi es pròpia.
I són dements els que utilitzen els nens per putejar la ex parella.
Però es molt complicat pensar primer en l'interès dels fills abans que en el nostre propi interès, es complicat aconseguir una comunicació fluida amb qui ja no vols al costat, és difícil aconseguir una bona cooperació entre dos que ja no s'estimen, o potser s'odien.
I finalment com es mesura si la manera convinguda al pla de parentalitat pels progenitors es beneficiosa o perjudicial pels nens? no tots som iguals. No tots fem les coses de la mateixa manera. No tots els nens necessiten el mateix.
I com es mesura si els pares fan de pares?
Potser abans de tenir fills hauríem de passar un examen -com el de conduir- per comprovar si som aptes per ser pares? i sobretot si som prou flexibles per ser pares divorciats... i si no el passem... a seguir estudiant.

1 comentari:

Carles ha dit...

Felicitats pel teu blog! Sóc Carles de Printcolor, impremta digital de llibres, i et volem regalar la impressió del llibre del teu blog gratis. T’interessaria? La nostra web és: www.printcolorweb.com i si tens algun dubte ens pots escriure a: info@printcolor.es
Més informació de la promoció gratuita de llibre: http://www.printcolorweb.com/spa/item/exemple_promocional.html